Molto (wł. dużo) to miejsce dla wszystkich, którzy kochają mooolto włoską kuchnię, wino, koktajle, przyjemne wnętrze, jak również urok krakowskiego Rynku. Zapraszamy na pyszne śniadania, obiady i kolacje oraz do spróbowania naszej autorskiej karty inspirowanej smakami Italii. Dla tych którzy chcą być molto and more!
szynka, ser, jajecznica z 2 jajek, pomidor, ogórek, serek wiejski ze szczypiorkiem, pasta z rzodkiewki, pieczywo, masło
2 jajka sadzone, kiełbaski, bekon, pieczarki, pomidor, fasolka w sosie pomidorowym, chleb tostowy, masło
puszyste naleśniki podawane z bekonem, syropem klonowym, masłem i truskawkami
2 pszenne tosty z szynka oraz serem podawane z ketchupem oraz sosem czosnkowym
3 jajka z boczkiem / szpinakiem i parmezanem podawana ze szczypiorkiem, pieczywem oraz masłem
krem z pomidorów z crème fraîche i grissini
krem szparagowy z serem Ricotta i oliwą truflową
sałata rzymska z kurczakiem, bekonem, grzankami, pomidorkami cherry, Pecorino Romano i sosem
Cezar
sałatka na bazie roszponki i rukoli podana z Burratą, oliwkami, pomidorkami cherry, pistacjami i pesto bazyliowym
soczyste, olbrzymie zielone oliwki
deska włoskich wędlin i serów, podana z oliwkami,
grissini, miodem oraz konfiturą z gruszki i chili
siekany tatar z polędwicy wołowej z szalotką,
majonezem truflowym, kaparami, ogórkiem kiszonym, marynowanymi kurkami oraz chipsami z Pecorino Romano, podany z żółtkiem sous vide i bagietką
panierowane i smażone owoce morza: kalmary,
krewetki i małe rybki podane z cytrynowym sosem aioli
chrupiące bagietki z serem feta, pesto bazyliowym oraz marynowanymi pomidorkami cherry
tagliatelle z sosem z żółtych pomidorów, podane
z Burratą i pistacjami
fagottini wypełnione serami: Ricotta i Grana Padano
z dodatkiem gruszki w sosie śmietanowym
z Gorgonzolą
tagliatelle z sosem mięsno-pomidorowym z mielonej wołowiny i wieprzowiny, warzyw, czosnku i ziół
podane ze startym Pecorino Romano
penne w intensywnym sosie pomidorowym
z czosnkiem, bazylią i Ricottą
gnocchi ziemniaczane podane z kawałkami kurczaka,
w delikatnym, śmietanowym sosie z dodatkiem sera Mascarpone i szpinaku baby
linguine w sosie winno-maślanym podane
z krewetkami i szparagami
rigatoni podane w kremowym sosie na bazie: żółtek Guanciale, Pecorino Romano oraz czarnego pieprzu
cannelloni wypełnione bolońskim ragu zapiekane
z sosem pomidorowym, beszamelem i Mozzarellą
tagliatelle z owocami morza: krewetki, kalmary
i małże oraz z pikantnym pesto alla Calabrese
pappardelle w sosie z czerwonego wina i masła,
podane z polędwicą wołową z dodatkiem pomidorków cherry i pietruszki
pikantne risotto z 'ndują na wywarze drobiowo-
wołowym z ziołami podane z Burratą
pierś z kaczki z purée marchewkowym podana
z brokułami bimi, młodymi ziemniakami oraz sosem demi-glace
pierś z kurczaka Supreme podana z gnocchi
ziemniaczanymi, palonym masłem szałwiowym,
szpinakiem baby i sosem demi-glace
polędwica wołowa (200g) podana z grillowanymi warzywami, sosem pieprzowym i młodymi ziemniakami
sandacz ze szpinakiem baby i kawiorem, podany na delikatnym maślano-cytrynowym risotto
klasyczne mule (450g) w sosie winno-maślanym
z dodatkiem chilli, czosnku i pietruszki, podane
z frytkami lub bagietką
burger wołowy grillowany na medium serwowany
w chrupiącej bułce podany z rukolą, pomidorem,
serem Buratta i pesto bazyliowym wraz z frytkami
i sosem orzechowym
burger wołowy grillowany na medium serwowany
w chrupiącej bułce podany z sałatą, pomidorem, piklami, cebulą oraz majonezem i ketchupem wraz
z frytkami i sosem orzechowym
tiramisu pistacjowe
sernik baskijski na kruchym spodzie podany z musem owocowym
trzy gałki lodów z bitą śmietaną i owocami
(o dostępne smaki zapytaj obsługę)
filety śledziowe podane z musem jabłkowym, piklowaną szalotką oraz crème fraîche
na maślance podany z wędzonym żeberkiem, biała kiełbasą i jajkiem
na jogurcie z dodatkiem rzodkiewki i ogórka podany z jajkiem i koperkiem
farsz z ziemniaków z dodatkiem twarogu i cebuli podane ze śmietaną, cebulą i szczypiorkiem
farsz z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego podane z omastą
szynka, ser, jajecznica z 2 jajek, pomidor, ogórek, serek wiejski ze szczypiorkiem, pasta z rzodkiewki, pieczywo, masło
2 jajka sadzone, kiełbaski, bekon, pieczarki, pomidor, fasolka w sosie pomidorowym, chleb tostowy, masło
puszyste naleśniki podawane z bekonem, syropem klonowym, masłem i truskawkami
2 pszenne tosty z szynka oraz serem podawane z ketchupem oraz sosem czosnkowym
3 jajka z boczkiem / szpinakiem i parmezanem podawana ze szczypiorkiem, pieczywem oraz masłem
krem z pomidorów z crème fraîche i grissini
krem szparagowy z serem Ricotta i oliwą truflową
sałata rzymska z kurczakiem, bekonem, grzankami, pomidorkami cherry, Pecorino Romano i sosem
Cezar
sałatka na bazie roszponki i rukoli podana z Burratą, oliwkami, pomidorkami cherry, pistacjami i pesto bazyliowym
soczyste, olbrzymie zielone oliwki
deska włoskich wędlin i serów, podana z oliwkami,
grissini, miodem oraz konfiturą z gruszki i chili
siekany tatar z polędwicy wołowej z szalotką,
majonezem truflowym, kaparami, ogórkiem kiszonym, marynowanymi kurkami oraz chipsami z Pecorino Romano, podany z żółtkiem sous vide i bagietką
panierowane i smażone owoce morza: kalmary,
krewetki i małe rybki podane z cytrynowym sosem aioli
chrupiące bagietki z serem feta, pesto bazyliowym oraz marynowanymi pomidorkami cherry
tagliatelle z sosem z żółtych pomidorów, podane
z Burratą i pistacjami
fagottini wypełnione serami: Ricotta i Grana Padano
z dodatkiem gruszki w sosie śmietanowym
z Gorgonzolą
tagliatelle z sosem mięsno-pomidorowym z mielonej wołowiny i wieprzowiny, warzyw, czosnku i ziół
podane ze startym Pecorino Romano
penne w intensywnym sosie pomidorowym
z czosnkiem, bazylią i Ricottą
gnocchi ziemniaczane podane z kawałkami kurczaka,
w delikatnym, śmietanowym sosie z dodatkiem sera Mascarpone i szpinaku baby
linguine w sosie winno-maślanym podane
z krewetkami i szparagami
rigatoni podane w kremowym sosie na bazie: żółtek Guanciale, Pecorino Romano oraz czarnego pieprzu
cannelloni wypełnione bolońskim ragu zapiekane
z sosem pomidorowym, beszamelem i Mozzarellą
tagliatelle z owocami morza: krewetki, kalmary
i małże oraz z pikantnym pesto alla Calabrese
pappardelle w sosie z czerwonego wina i masła,
podane z polędwicą wołową z dodatkiem pomidorków cherry i pietruszki
pikantne risotto z 'ndują na wywarze drobiowo-
wołowym z ziołami podane z Burratą
pierś z kaczki z purée marchewkowym podana
z brokułami bimi, młodymi ziemniakami oraz sosem demi-glace
pierś z kurczaka Supreme podana z gnocchi
ziemniaczanymi, palonym masłem szałwiowym,
szpinakiem baby i sosem demi-glace
polędwica wołowa (200g) podana z grillowanymi warzywami, sosem pieprzowym i młodymi ziemniakami
sandacz ze szpinakiem baby i kawiorem, podany na delikatnym maślano-cytrynowym risotto
klasyczne mule (450g) w sosie winno-maślanym
z dodatkiem chilli, czosnku i pietruszki, podane
z frytkami lub bagietką
burger wołowy grillowany na medium serwowany
w chrupiącej bułce podany z rukolą, pomidorem,
serem Buratta i pesto bazyliowym wraz z frytkami
i sosem orzechowym
burger wołowy grillowany na medium serwowany
w chrupiącej bułce podany z sałatą, pomidorem, piklami, cebulą oraz majonezem i ketchupem wraz
z frytkami i sosem orzechowym
tiramisu pistacjowe
sernik baskijski na kruchym spodzie podany z musem owocowym
trzy gałki lodów z bitą śmietaną i owocami
(o dostępne smaki zapytaj obsługę)
filety śledziowe podane z musem jabłkowym, piklowaną szalotką oraz crème fraîche
na maślance podany z wędzonym żeberkiem, biała kiełbasą i jajkiem
na jogurcie z dodatkiem rzodkiewki i ogórka podany z jajkiem i koperkiem
farsz z ziemniaków z dodatkiem twarogu i cebuli podane ze śmietaną, cebulą i szczypiorkiem
farsz z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego podane z omastą
Spotkamy się na płycie Rynku Głównego, dla wszystkich tych, którzy chcą poczuć klimat Krakowa. To nie wszystko, na dziedzińcu mamy uroczy włoski ogródek, który prowadzi do naszej molto włoskiej restauracji, a w niej więcej zieleni i zaciszna całoroczna oranżeria. Każdy znajdzie tu miejsce dla ciebie, poczujecie się u nas molto bene!